TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Judita Minvydas Eidmantė Liucijus Benedikta Benė
Sudarytas „Facebook“ draugų pasaulio žemėlapis

Sudarytas „Facebook“ draugų pasaulio žemėlapis
 

 

Remiantis „Facebook.com“ interneto serverių duomenimis sudarytas pasaulinis „Facebook“ draugų geografinių ryšių žemėlapis.




Nors šis atvaizdas labai primena Žemės nuotrauką iš kosmoso, iš tikrųjų tai „Facebook“ socialinio tinklo vartotojų draugų tarpusavio ryšių geografinė vizualizacija, kurioje balta spalva pažymėtos sąsajos su kituose miestuose gyvenančiais bičiuliais. Šį žemėlapį sudarė bendrovėje praktiką atliekantis inžinierius Paulas Butleris, teigiama pranešime.



Jis atsitiktiniu būdu išrinko 10 milijonų draugų porų skirtinguose pasaulio miestuose ir „nufiltravo“ visą informaciją, kuri leistų juos identifikuoti. Po to jis sujungė šiuos duomenis su kiekvieno vartotojo gyvenamąja vieta ir apskaičiavo „Facebook“ draugų skaičių tarp kiekvienos miestų poros. Galop šie duomenys buvo sujungti su kiekvieno miesto geografinėmis koordinatėmis.



Kad būtų aiškiau, linijos tarp miestų, kuriuose yra daugiausia draugų porų, buvo padarytos plonesnės. Skirtingą draugų ryšių „svorį“ turintys miestai buvo išskiriami spalvomis – pradedant juoda, tamsiai mėlyna ir galiausiai balta.

admin · 2018-03-05 05:00 · 2069 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt