TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena Tarptautinė mirusiųjų nuo AIDS atminimo diena Sekminės
Ką daryti kai sušlampa telefonas

Ką daryti kai sušlampa telefonas
 

 

Tikriausiai ne vienam pasitaiko kai esant tam tikrom aplikybėm telefonas gauna vandens ar kitokios dregmės. Nors žmonėm ir žemei tai gyvybes šaltinis, telelefonams anaiptol kitaip. Sušlapus mikroschemoms prasideda oksidacija, o po kiek laiko - savo darbą pradeda pelėsis. Kaip to išvengti? Žinoma yra keli sprendimai galintys pagelbėti tokioje situacijoje.

Pirma ką reikėtu ir ko nerėikėtų daryt
Pirma klaida, kurią dažniausią daro žmonės, telefonui sušlapus, tai bando jį įjungti (jei telefonas buvo išsijungęs) ir pažiūrėti ar jis 'gyvas', deja tuomet gali įvykti trumpininimas ir telefonas gali 'sudegti'. Pirmiausia reiketų išimti iš telefono akumuliatorių, išardyti telefoną kaip įmanoma daugiau ir toliau duoti reikštis gamtai.

Darbuojamės fenu (plaukų džiovintuvu)
Po išardymo galima bandyti telefoną džiovinti su fenu, bet nereikia persistengti, nes galite perkaitinti mikroschemą ir viduje esančios prilituotos dalys gali atšokti nuo schemos. Išdžiovinus su fenu, telefoną padėti porai dienų dar padžiūti ant radiatoriaus. Jei bijote džiovinti su karštu fenu, tuomet naudokite šalto oro srovę ir džiovinkite iš visų pusių. Jei telefonas visiškai permirko, tuomet rekomenduojama praskalauti distiliuotame vandenyje, kurio rasite nusipirkti degalinėse.

Ryžių absorbacija
Šis gaivinimo būdas, ganėtinai neįprastas, bet labai paprastas. Išardę telefoną jį gerai nusausinkite su popieriniais rankšluoščias ar kuo nors kitu ir apdenkite arba įdėkite į ryžių dubenį (virti ryžiai netinka, tad nesitikėkite vienu šūviu nušauti du zuikius). Palikite šį reikalą 24 valandom (maždaug parai). Viskas veikia labai paprastai - ryžiai ganėtinai greit sugeria dregmę (absorbuoja ją) ir taip 'išdžiovina' telefono mikrsochemas.

Į servisą
Kitas variantas, kuo greičiau išėmus bateriją ir padžiovinus fenu, vežti greit į rimtesnę taisyklą, nes telefonas gali ir nesusitvarkyti (po paties savininko bandymo atgaivinti), o kuo ilgiau delsite, tuo bus mažesnė tikimybė atgaivinti telefoną

Visi patarimai racionalus, bet negarantuoja 100 procentines galimybes išgelbėti telefoną. Gali atsirasti įvairių komplikacijų, kurios ankščiau ar veliau prives prie taisykos. Jei jūs žinote ar turite patirties ką daryti nutikus šiai nelaimei pasidalinkite ja!

admin · 2018-02-25 10:00 · 908 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt