TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena Tarptautinė mirusiųjų nuo AIDS atminimo diena Sekminės
Top 10 stipriausių pasaulyje gyvų organizmų

 

 

Čia sužinoste, ką motulė gamta padarė pačiu stipriausiu Pasaulyje, atsižvelgiant į pakeliamo svorio ir kūno masės santykį.Šie gyvūnai (ir ne tik) gali pakrutinti net 1000 kartų už save sunkesnius objektus!

10. Ką tik gimusio grizlio jauniklio svoris yra vos 0.5 kg. Tačiau kai jis paauga iki 550 kg jie sugeba pakelti net 0,8 karto sunkesnius objektus, nei jų kūno masė.




9. Jautis gali patraukti apie 900 kg masę turintį daiktą. Tai beveik du kartus daugiau, nei jo paties svoris.




8. Drambliai gali pakelti iki 9 tonų sveriantį objektą. Tai 1.7 karto daugiau, nei jų pačių kūno masė.


 




7. Tigrai pakelia dvigubai didesnį svorį, nei jų masė – apie 540 kg.




6. Stipruolis Žydrūnas Savickas yra pats stipriausias Planetos žmogus. Jo išlaužiama masė daugiau nei du kartus viršija jo paties svorį




5. Karališkasis erelis – tai vienintelis paukščių kilmės stipruolis šiame sąraše. Šis afrikietiškos kilmės paukštis gali panešti krovinį, kurio svoris yra 16 kg, o paties erelio – vos 4 kg.




4. Gorilos pakelia tokį svorį, kuris yra net 10 kartų didesnis nei jos pačios.




3. Raudonosios skruzdės turi ypač stiprias žandenas. Šie vabzdžiai gali susidoroti net su 50 kartų už save daugiau sveriančiu kroviniu.




2. Mėšlavabalis gali pakelti tokį svorį, kuris būtų lygus dviems dviaukščiams autobusams. Paprastai tariant, manoma, kad šie vabalai paneša net 1141 kartų sunkesnį svorį.




1. Erkės. Šios visiškai nenuostabios būtybės gyvena bet kurioje sodo vietovėje. Jos pakelia net 1180 kartų daugiau nei įprastas vabalas.

admin · 2018-02-21 05:00 · 1041 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt