TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gilvinas Tauras Celestinas
Top 10 keisčiausių gyvūnų, kuriuos valgo žmonės

Top 10 keisčiausių gyvūnų, kuriuos valgo žmonės
 

 

Vorai

Vorai pietums ir vakarienei įvairiose pasaulio šalyse patiekiami dažniau nei galima būtų tikėtis. Pavyzdžiui, Kambodžoje jų galima įsigyti pakelėse, kaip pas mus sezono metu voveraičių (kalbame apie grybus).





Vėžliai

Prieš susirūpinant vėžlių nykimu, jie buvo dažnas svečias ant pietų stalo. Tačiau netgi dabar kai kurios nenykstančios ir nesaugomos rūšys yra valgomos. Tiesa, medžiojamos ir saugomos rūšys, tačiau už tai gresia milžiniškos baudos.






Šunys

Azijoje ir Okeanijoje šuniena – dažnas patiekalas ant pietų stalo. Jie didesni už žiurkes, todėl gali išmaitinti daugiau alkanų žmonių.



 



Arkliai

Prancūzijoje yra netgi specialios parduotuvėlės, kuriose galima įsigyti arklienos. Arklieną prancūzai vadina boucherie chevaline, o arklieną mėgstančiose šalyse jų suvalgoma daugiau nei 4 milijonus kiekvienais metais.






Žiurkės

Šalyse, kuriose badas – didelė problema, žiurkės yra vienas pagrindinių proteinų šaltinių. O senovės Romos gyventojai įprastas peles laikė delikatesu.






Pūsliažuvės

Mirtinai nuodinga žuvis. Ir kas sugalvotų ją skanauti? Tačiau paruošta specialiu metodu ji tampa tikru delikatesu. Kalbama, kad kažkada vienas gurmanas paragavo visų šios žuvies dalių, kad sužinotų, kas nuodinga, kas ne.






Skruzdės

Kai kuriose šalyse labai populiaru įvairius desertus pagardinti mažutėmis skruzdėlytėmis. Tačiau dideles skruzdes galima kepti aliejuje. Pavyzdžiui, Prancūzijoje galima įsigyti šokolado su skruzdėlėmis.






Šilkverpiai

Šie dailūs ant iešmo suverti šilkverpiai yra vienas labiausiai vertinamų delikatesų Korėjoje. Seniau korėjiečiai valgydavo tik mažučius jaunus ir kiek papuvusius šilkverpius, tačiau dabar prioritetas teikiamas suaugusiems ir labai šviežiems kirminams. Kepti siūloma aliejuje.






Gorilos

Nors gorilos yra nykstantys gyvūnai, vietinėms Afrikos tautoms tai nė motais. Gorilų mėsos valgymas – viena neišnykstančių Afrikos gyventojų tradicijų.






Drambliai

Šie galiūnai medžiojami ne tik dėl dramblio kaulo, bet ir dėl mėsos. Iš vieno dramblio galima gauti beveik 500 kilogramų mėsos maistui. Dramblio kaulas + pusė tonos mėsos = puikus uždarbis medžiotojui, ir galvosūkis, kaip apsaugoti šiuos gyvūnus.


admin · 2018-02-19 00:00 · 986 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt