TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-03 03:47
Ką negalima daryti per gimtadienį

Ką negalima daryti per gimtadienį

 

 

1. Žmogui nedera dovanoti šampūno, muilo, balzamo, skalbimo miltelių. Pastebėta, jog šios priemonės pritraukia ašaras ir nesėkmes.


2. Taip pat nedovanotini duriantys ir pjaunantys daiktai: jie atneš pykčius ir nesantaiką šeimoje.


3. Padovanotos geltonos gėlės gali pastūmėti apgaulei ir išsiskyrimui su mylimu žmogumi.


4. Bet kokios skarelės (ypač nosinės) atneša ašaras ir neištikimybę.


5. Sukaktuvininkui niekada nedovanojamas lyginis skaičius gėlių. Šis ženklas simbolizuoja linkėjimą mirusiajam be kliūčių pasiekti anapusinį pasaulį. Tačiau šios tradicijos Europoje dažnai sulaužomos ir ne visada atsižvelgiama į žiedų skaičių puokštėje.


6. Šukės neša laimę, bet tik ne Gimimo dieną. Tokiu atveju sudužę indai pranašauja negandas kaip ir kiti negatyvūs ženklai: išlietas vanduo, arbata, spiritinis gėrimas, išberta druska.


7. Gimimo dienos negalima švęsti anksčiau. Priešingu atveju, mažų mažiausiai savo gyvenimą sutrumpinate tiek dienų (arba metų), kiek dalyvavo žmonių pažymint šią datą.


8. Nerekomenduojama kviesti 9, 13, 18, 21, 50, 90 ir 100 svečių. Jeigu vis dėlto atėjo toks skaičius žmonių, tuomet prie stalo reikia pastatyti dar vieną kėdę ir stalą prieš ją padengti kaip ir likusiems svečiams.


9. Švenčiant gimimo dieną ant stalo neturi būti ryžių košės su razinomis, blynų, pyragėlių ir bet kokių patiekalų iš balandžių ir kiaulės galvos. Esmė tame, jog nuo senų senovės paminėti valgiai buvo laikomi gedulingais ir pritraukia sielvartą.

admin · 2018-01-01 05:00 · 1080 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt