TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Lengvai įgytas - dar greičiau prarytas
Tai, ko galbūt nežinojote apie šypsenėles

Tai, ko galbūt nežinojote apie šypsenėles
 

 

1.Seniausios šypsenėlės
Pirmą kartą šypsenėlės buvo išspausdintos 1881 metų kovo 30 dieną JAV žurnale Puck. Puslapį, su pirmosiomis šypsenėlėmis galima išvysti wikimedijoje.



2.Pirmoji šypsenėlė internete
1982 metų rugsėjo 19 dieną Carnegie Mellon Universiteto kompiuterių specialistas Scott Fahlman pristatė ir publikavo internete savo sumanimą naudoti :-) šypsenėlę, kad būtų lengviau atskirti rimtas žinutes nuo pokštų. Nuo tada šis žmogus žinomas kaip šypsenėlės tėvas.



3.Vakarų ir rytų emocijos
Kaip ir muzikos, taip ir šypsenėlių stilius skiriasi pagal geografinę padėtį. Vakarų šypsenėlės pasisukusios šonu ir skaitomis iš kairės į dešinę, tuo tarpu rytų šypsenėlės yra vertikalios.



Šypsena: :) ir (^_^)

Liūdesys: :( ir (T_T)

Mirktelėjimas: ;) ir (^_~)

Nuostaba: :0 ir (o_O)



4.Statistika
2007 metais Yahoo apklausė 40.000 savo vartotojų ir nustatė, kad 82% žmonių naudoja šypsenėles internetiniuose pokalbiuose. 57% pasakė, kad jiems lenviau išreikšti savo emocijas šypsenėle, nei žodžiais.



5.Šypsenėlės savininkas
2000 metais rusas Oleg Teterin užpatentavo :-( šypsenėlę ir pareiškė, kad jei kitos kompanijos ją naudos be sutikimo – turės rimtų teisinių problemų. Rusas teigė, kad kompanijos galės nusipirkti licenziją, leidžiančią naudoti šią emociją. O ji kainuos tik kelias dešimtis ar šimtus tūkstančių.

admin · 2017-12-31 05:00 · 1042 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt