Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Ką vertėtų žinoti apie arbūzus
Ką vertėtų žinoti apie arbūzus
Suvalgius net ir visai nedaug šios uogos galima apgauti skrandį laikantis dietos – taip bus lengviau pakentėti iki kito valgio. Deja, arbūzo žievė tarsi kempinė sugeria visas ant jo patenkančias medžiagas. Kenksmingus chemikalus – taip pat. Taigi verčiau atsisakyti pagundos pirkti šių milžiniškų uogų arti judrių kelių, verčiau įsigyti parduodamus turgavietėse ar parduotuvėse. Beje, saugiau nepirkti ir perpjautų arbūzų – jo minkštime greitai dauginasi bakterijos, o ar pardavėjo peilis buvo idealiai švarus, lieka neaišku. Žievės dryžiai turi būti aiškiai kontrastingi. Ryškūs tamsūs ir šviesūs dryžiai parodo, kad arbūzas nuskintas jau prinokęs, o ne dirbtinai nokintas patalpoje. Jei ant žievės matyti geltona dėmelė – tai taip pat požymis, kad arbūzas noko lysvėje. Net lengvai ranka patapšnojus prinokusį arbūzą jis šiek tiek rezonuoja – prinokusio arbūzo minkštime gausu mikroertmių. Šaldytuve neperpjautas arbūzas gali būti laikomas iki 2 savaičių. Supjaustytą teks suvalgyti per kelias dienas.
Beje, jei įdomu, ar arbūzą auginant nenaudota daug chemikalų, pamėginkite jo minkštimo gabalėlį sutrinti stiklinėje vandens. Nuo 'švaraus' arbūzo vanduo tik susidrums, o nuo chemiškai apdoroto nusidažys ryškia raudona spalva. Skirtingai nei kiti maisto produktai, arbūzas virškinamas ne skrandyje, o žarnyne. Todėl sveikos mitybos šalininkai laikosi svarbios taisyklės – arbūzo negalima derinti su kitais produktais, nes ilgainiui tai gali baigtis skrandžio skausmu ir net gastritu.
admin · 2017-12-14 15:00 · 1124 peržiūrėjo