Šiandien minėtina: Tarptautinė muziejų diena
Tarptautinė žavėjimosi augalais diena
Gatvės Muzikos Diena
Ką vertėtų žinoti apie arbūzus
Ką vertėtų žinoti apie arbūzus
Suvalgius net ir visai nedaug šios uogos galima apgauti skrandį laikantis dietos – taip bus lengviau pakentėti iki kito valgio. Deja, arbūzo žievė tarsi kempinė sugeria visas ant jo patenkančias medžiagas. Kenksmingus chemikalus – taip pat. Taigi verčiau atsisakyti pagundos pirkti šių milžiniškų uogų arti judrių kelių, verčiau įsigyti parduodamus turgavietėse ar parduotuvėse. Beje, saugiau nepirkti ir perpjautų arbūzų – jo minkštime greitai dauginasi bakterijos, o ar pardavėjo peilis buvo idealiai švarus, lieka neaišku. Žievės dryžiai turi būti aiškiai kontrastingi. Ryškūs tamsūs ir šviesūs dryžiai parodo, kad arbūzas nuskintas jau prinokęs, o ne dirbtinai nokintas patalpoje. Jei ant žievės matyti geltona dėmelė – tai taip pat požymis, kad arbūzas noko lysvėje. Net lengvai ranka patapšnojus prinokusį arbūzą jis šiek tiek rezonuoja – prinokusio arbūzo minkštime gausu mikroertmių. Šaldytuve neperpjautas arbūzas gali būti laikomas iki 2 savaičių. Supjaustytą teks suvalgyti per kelias dienas.
Beje, jei įdomu, ar arbūzą auginant nenaudota daug chemikalų, pamėginkite jo minkštimo gabalėlį sutrinti stiklinėje vandens. Nuo 'švaraus' arbūzo vanduo tik susidrums, o nuo chemiškai apdoroto nusidažys ryškia raudona spalva. Skirtingai nei kiti maisto produktai, arbūzas virškinamas ne skrandyje, o žarnyne. Todėl sveikos mitybos šalininkai laikosi svarbios taisyklės – arbūzo negalima derinti su kitais produktais, nes ilgainiui tai gali baigtis skrandžio skausmu ir net gastritu.
admin · 2017-12-14 15:00 · 984 peržiūrėjo