INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių
150 gramų miltų
100 gramų cukraus
100 gramų medaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, plakti apie 9 - 10 minučių. Plaku elektriniu plakikliu.
2.
Medų sumaišyti su kepimo milteliais ir šildyti ant mažos ugnies, vis maišant, kol taps gintarinės spalvos. Nuimti nuo kaitros, palikti minutėlę atvėsti.
3.
Pravėsusį medų po 1 šaukštą dėti į kiaušinių masę ir plakti. Kai visas medus bus įplaktas, dalimis berti persijotus miltus ir atsargiai įmaišyti (neplakti!).
4.
Tešla pilti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20 cm skersmens). Formą truputį pasukioti, kad kepant viduryje neiškiltų kepurė.
5.
Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku. Išimtą iš orkaitės palikti truputį atvėsti formoje, tuomet peiliu atskirkite nuo formos krašto ir toliau vėsinkite išimtą. Pjaustyti tik visiškai atvėsusį.