INGREDIENTAI: Trupiniams:
250 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
50 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų grietinės (bent 20% riebumo)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
50 gramų sviesto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba maltos vanilės)
1 šaukštas krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Trupiniams į dubenį dėti minkštą sviestą, berti cukrų, miltus ir druską, išmaišyti.
2.
Įkaitinti keptuvę, suberti paruoštą mišinį ir pakepti nuolat maišant iki gražiai apskrus, tai užtruks apie 5 minutes.
3.
Kremui į puodą įmušti kiaušinius, berti krakmolą, dėti grietinę, berti cukrų, išmaišyti ir virti nuolat maišant, kol sutirštės.
4.
Kai tik pasirodys pirmieji virimo burbuliukai, virti dar 30 sekundžių, tuomet nukelti nuo kaitros, sudėti vanilę ir dėti sviestą, gerai išmaišyti iki kol sviestas ištirps.
5.
Atidėti 4 valgomus šaukštus trupinių torto papuošimui. Likusius trupinius padalinti į 4 - 5 dalis dalis.
6.
Formos dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi, naudojau 18 cm skersmens.
7.
Į kepimo formos dugną dėti trupinius, gerai suspausti, patogiausia šaukštu, ant viršaus dėti šiek tiek kremo, vėl trupinius, kremą ir sluoksniuoti, kol neliks ingredientų. Paskutinis sluoksnis turi būti trupinių, kurių atsidėjome.
8.
Tortą uždengti maistine plėvele. Kai tortas atvės iki kambario temperatūros, laikyti šaldytuve 6 - 8 valandas.