INGREDIENTAI: 1.5 stiklinės pieno
0.5 stiklinės cukraus
2 šaukštai krakmolo (bulvių)
2 šaukštai kakavos
400 gramų sviesto (kambario temperatūros)
800 gramų biskvito (pirktinis arba naminis arba biskvitiniai sausainiai)
200 gramų želė saldainių (arba marmeladiniai)
100 gramų riešutų (tinka migdolų, žemės lazdyno)
100 gramų razinų
50 gramų cukatų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iš pieno, cukraus, kakavos ir krakmolo išverdame pienišką kisielių. Atvėsiname.
2.
Sviestą gerai išsukame mediniu šaukštu ir pamažu vis sukdami šaukštu įmaišome kisielių.
3.
Biskvitą supjaustome nedideliais gabalėliais. Želė saldainius taip pat supjaustome mažais gabalėliais. Nulupame ir smulkiai sukapojame riešutus. Į sviesto ir kisieliaus masę sudedame supjaustytą gabalėliais biskvitą, nedideliais gabalėliais supjaustytus želė saldainius, sukapotus riešutus, išmirkytas razinas. Gerai išmaišome. Torto formą (26 cm) išklojame kepimo popieriumi. Šaukštu dedame į ją masę ir ją suspaudžiame.
4.
Formą dedame į šaldytuvą. Palaikome 12 valandų. Išėmę iš formos galime papuošti želė saldainiais, riešutais, džiovintais vaisiais.