INGREDIENTAI: 450 gramų vištų šlaunelių (be kaulų ir odos)
60 gramų alyvuogių aliejaus
1 šaukštas rūkytos paprikos miltelių (arba pagal skonį)
3 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
3 šaukštai petražolių (smulkintų, galima naudoti džiovintas)
2 šaukšteliai malto kumino (arba pagal skonį)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis druskos (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį berti raudonėlį, kuminą, druską, petražoles, pilti aliejų, dėti smulkiai pjaustytą arba įspaustą česnaką, gerai išmaišyti.
2.
Vištienos šlauneles supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais, sudėti į paruoštą marinatą, gerai permaišyti. Tuomet uždengti maistine plėvele ar dangteliu ir palikti marinuotis per naktį šaldytuve. Jei neturite laiko, galima marinuoti bent valandą.
3.
Medinius iešmelius pamirkyti vandenyje 30 minučių. Vištienos gabalėlius suverti ant medinių iešmelių.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje ant grotelių 15-20 minučių, kol iškeps. Galima kepti elektriniame grilyje, tuomet kepkite 8 - 10 minučių. O jei jau atidarėte lauko kepimo sezoną, galima kepti ir grilyje iki kol iškeps.
Patarimai:
•
Padažui labai tinka pomidorų padažas ar Chimichurri. Jam paruošti reikės: 1 paprikos, 1 svogūno, 4 skiltelių česnako, pundelio petražolių, kalendros, 1 šaukšto džiovinto raudonėlio, 1 šaukštelio maltos paprikos miltelių, 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių, 1 šaukštelio druskos, žiupsnio pipirų, 30 ml raudonojo vyno acto, 1 šaukšto citrinų sulčių ir 40 ml alyvuogių aliejaus. Tuomet viską, išskyrus aliejų, sudėti į elektrinį maisto smulkintuvą ir susmulkinti. Supilti aliejų ir išmaišyti.