INGREDIENTAI: 0.5 vieneto prancūziško batono
100 gramų kreminio sūrio (naudojau VILVI original)
100 gramų sūdytos lašišos (arba rūkytos, tinka upėtakis)
30 gramų sviesto (naudojau VILVI)
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis prieskoninių žolelių
pagal skonį marinuoti svogūnai
pagal skonį marinuotų kelmučių
pagal skonį laiškinių česnakų
Marinatui:
3 vienetai rausvųjų svogūnų
0.5 stiklinės vandens
1/4 stiklinės obuolių acto
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos
SKREBUČIŲ SU LAŠIŠA, KELMUČIAIS IR MARINUOTAIS SVOGŪNAIS PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ruošiame marinuotus svogūnus: į stiklainį pilame karštą vandenį, beriame druską, cukrų ir išmaišome, kol ištirpsta. Tuomet sudedame plonomis juostelėmis pjaustytus svogūnus ir užpilame actu. Palaikome kambario temperatūroje kelias valandas, tuomet siunčiame į šaldytuvą. Marinuotus svogūnus galima naudoti jau po valandos, tačiau skaniausi jie kitą dieną, o šaldytuve puikiai laikosi iki 2 savaičių.
2.
Sviestą išlydome ir sumaišome su smulkintu česnaku, druska ir žolelių mišiniu.
3.
Šiuo mišiniu aptepame prancūziško batono riekeles.
4.
Kepame 160 laipsnių orkaitėje 5 minutes.
5.
Ant skrebučių tepame VILVI original cream cheese.
6.
Ant viršaus dedame lašišos, marinuotų svogūnų, kelmučių ir pabarstome smulkintais laiškiniais česnakais.