INGREDIENTAI: 800 gramų kefyro
3 pakeliai želės (skirtingų skonių, po 77 gr.)
8 šaukštai vandens (želatinai)
20 gramų želatinos
2.5 šaukšto cukraus pudros (ar pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagal nurodymus ant pakelių, paruošti skirtingų skonių želę. Jei nurodyta vienam pakeliui naudoti 500 ml, pilkite 300 ml, taip želė bus tvirtesnė. Ją atvėsinti ir palikti visiškai sustingti. Tą galima padaryti iš vakaro, prieš ruošians deserta. Sustingusią želė supjaustyti mažais kubeliais.
2.
Želatiną užpilti 8 šaukštais šalto vandens ir palikti 10 minučių išbrinkti.
3.
Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su išbrinkusia želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikti atvėsti iki kambrio temperatūros.
4.
Atvėsintą želatiną plona srovele, maišant supilti į kefyrą, pagardinti cukraus pudra ir išmaišyti. Sudėti želės gabaliukus, išmaišyti.
5.
Supilti į formą, padėti į šaldytuvą ir bent kelioms valandoms, kol desertas sustings, galima ir pernakt.