INGREDIENTAI: 3 vienetai vaflių lakštų (didesnių)
3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
150 gramų šprotų
100 gramų čederio sūrio (arba paprasto fermentinio)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
2 skiltelės česnako
šiek tiek majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šprotus sutrinti šakute (ar virtuvinių kombainu) ir išmaišyti su labai smulkiai kapotu svogūnu bei trupučiu aliejaus iš šprotų skardinės, kad masę būtų lengviau tepti.
2.
Sūrį ir 2 kiaušinius sutarkuoti, geriau smulkesne tarka, imaišyti su smulkintu česnaku ir tiek majonezo, kad masė teptų tepamos konsistencijos.
3.
Vieną vaflio lakštą patepti sūrio mase, ant viršaus dėti antrą lakštą, tepti šprotų masės, dėti trečią vaflio lakštą, šiek tiek paspausti, tepti majonezu ir pabarstyti smulkintu kiaušiniu.
4.
Apie valandą palaikyti šaldytuve, nelaikykite per ilgai, nes vafliai gali pasidaryti pernelyg drėgni, o ši užkandėlė skaniausia, kai vafliai dar traškūs. Supjaustyti kvadratėliais.