INGREDIENTAI: 360 gramų varškės 9%
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai miltų
15 gramų vanilinio cukraus
2 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
Padažui:
400 gramų grietinės (12 proc.)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas cukraus (arba pagal skonį)
15 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dedame varškę, vanilinį cukrų, cukrų, įmušame kiaušinį ir išplakame elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
2.
Į paruoštą varškės masę beriame miltus ir išmaišome. Padarome rutuliukus, man gavosi 10 vnt.
3.
Su stiklinės pagalba padarau varškėčiams formą.
4.
Kepame keptuvėje ant aliejaus. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
5.
Padažui sumaišome grietinę, kiaušinį, vanilinį cukrų ir paprastą cukrų.
6.
Išpilame padažą į kepimo formą ir eilute, šiek tiek uždedant vieną ant kito sudėlioti varškėčius.
7.
Kepame įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 10 - 15 minučių.
8.
Pateikiame su šviežiomis uogomis.