TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Hugonas Teodora Teodoras Rimgaudas Dainora
„Pavlova“
„Pavlova“

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
3 vienetai kiaušinių
250 gramų cukraus
250 gramų maskarponės sūrio
200 gramų grietinėlės
1 vienetas ananasų
1 vienetas citrinų (sulčių)
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šlakelis acto
pagal skonį cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Atvėsiname kiaušinius lede arba šaldytuve. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynio.

2.
Baltymus plakame apie 30 min. vis pridėdami cukraus, krakmolo ir acto mišinio.

3.
Cukrus turi ištirpti, negali būti gumuliukų. Masė paruošta tada, kai baltymai ant šaukšto laikosi net jį apvertus, ir susidaro „spygliukai“.

4.
Kol plakame baltymus, supjaustome ananasą gabalėliais.

5.
Dedame ant grilioaus, o po kurio laiko juos dar aptepame cukraus ir vanilės ekstrakto mišiniu, kad jie karamelizuotųsi.

6.
Išplaktą baltymų masę išklojame ant folijos, viduryje padarome įdubimą, į kurį vėliau dėsime grietinėlės įdarą su vaisiais, ir kepame grilyje apie 90 min., 150 laipsnių temperatūroje.

7.
Į atskirą dubenį spaudžiame citriną, dedame maskarponės kremą, pilame grietinėlę, cukraus pudrą ir plakame, kol masė sutirštės. Būkite atsargūs, kad grietinėlė nepavirstų į sviestą.

8.
Iškeptos „Pavlovos“ viduryje dedame plaktą grietinėlę, vaisius, puošiame ant grilio iškeptais ananasais.




admin · 2025-03-25 02:33 · 24 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt