INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos blauzdelių mėsa
100 gramų vandens
100 gramų sviesto
100 gramų skysto medaus
100 mililitrų sojos padažo
65 gramai kvietinių miltų
65 gramai krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal skonį prieskonių paukštienai (mėgstamų)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Patiekiant:
pagal skonį skrudintos sezamų sėklos
TRAŠKIOS VIŠTIENOS LIPNIAME PADAŽE PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir sumarinuojame su mėgstamais prieskoniais.
2.
Į dubenį kartu su vištiena beriame miltus, bulvių krakmolą, kepimo miltelius bei pilame pusę stiklinės vandens ir viską išmaišome.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir iki traškumo apkepame vištieną.
4.
Į kitą įkaitintą indą dedame sviestą, medų bei pilame sojų padažo. Kelias sekundes maišome kol padažas sutirštėja.
5.
Suberiame į padažą keptus vištienos gabalėlius, išmaišome, pagardiname su keptomis sezamo sėklomis ir patiekiame su mėgstamu garnyru.