INGREDIENTAI: Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Kremui:
180 gramų sviesto (minkštas)
180 gramų varškės
1/3 skardinės kondensuoto pieno, saldinto
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ruošiame biskvitą: kiaušinių trynius ir cukrų išplakite iki purumo. Sudėkite miltus ir gerai išmaišykite. Iki standumo išplakite baltymus ir atsargiai išmaišykite į tešlą, maišykite, kol ši netaps vientisa. Pilkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (popierių prieš pilant ant jo tešlą reikia patept sviestu, tada biskvito nereiks nuo jo gramdyt) paskirstykite ją tolygiai per visą skardos dydį.
2.
Biskvitą kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12 - 15 minučių . Svarbu neperkepti, nes tada biskvito negalėsite susukt - jis trupės. Iškepusį biskvitą iš karto susukite ir palikite atvėsti.
3.
Ruošiame kremą: iki purumo išplakite sviestą. Plakant po truputį pilkite kondensuotą pieną. Sudėkite per sietelį pertrintą varškę ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
4.
Bisvkitą pamažu išviyniokite, nuiminėkite kepimo popierių ir tepkite kremą. Kremu užteptą kraštą iš karto sukite į vyniotinį.
5.
Susuktą vyniotinį palaikykite šaldytuve 2 - 3 valandas. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.