TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Hugonas Teodora Teodoras Rimgaudas Dainora
Traškios bulvių "kišenėlės" orkaitėje
Bulvių kišenėlės

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
900 gramų bulvių (virtų su lupena)
0.5 stiklinės vištienos sultinio
1/4 stiklinės pieno
1/4 stiklinės krapų
4 šaukštai grietinės
40 gramų sviesto (tirpinto)
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
Apvoliojimui:
4 vienetai kiaušinių baltymų
3/4 stiklinės maltų džiūvėsėlių
3/4 stiklinės kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves pravėsinau, nulupau ir sutarkavau smulkia tarka. Įspaudžiau česnako skiltelę, sukrėčiau grietinę, supyliau sultinį, pieną, tirpintą sviestą, subėriau krapus ir viską gerai išmaišiau. Trūko druskytės, todėl dar pasūdžiau.

2.
Dubenėlyje lengvai paplakiau kiaušinių baltymus, o kitame sumaišiau džiūvėsėlius su sūriu.

3.
Iš bulvių masės formavau paplotėlius, pamirkiau kiaušinių baltymuose, tada džiūvėsėlių/ sūrio mišinyje ir sudėjau į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Dėjau kepti į orkaitę įkaitintą iki 190 C temperatūros ir kepiau ~22-25 minutes (bekepant jie ėmė gražiai pūstis, orkaitės durelių neatidarinėjau).

4.
Taigi, gana paprastai gavosi tos mano bulvių kišenėlės :) ir beje skanios! plutelė traški, o vidus minkštutis...



Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.



admin · 2025-03-14 14:33 · 56 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt