TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-04-02 02:14
Brokoliais, špinatais ir mocarelos sūriu įdarytos bulvės
Brokoliais, špinatais ir mocarelos sūriu įdarytos bulvės

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Bulvėms:
5 vienetai bulvių (po maždaug 200 g)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
200 gramų mocarela sūrio (tarkuoto)
125 gramai graikiško jogurto
100 gramų brokolių (žiedynų)
62 gramai grietinėlė, 36% riebumo
50 gramų špinatų
40 gramų sviesto
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
1 pundelis svogūnų laiškų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio prieskoninių žolelių (džiovintų)
Patiekiant:
pagal skonį graikiško jogurto
pagal skonį svogūnų laiškų (smulkintų)

BROKOLIAIS, ŠPINATAIS IR MOCARELOS SŪRIU ĮDARYTŲ BULVIŲ PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).

2.
Bulves gerai nuplaukite, nušveiskite odeles. Įtrinkite aliejumi, druska ir kiekvieną bulvę keliose vietose subadykite šakute.

3.
Bulves išdėliokite ant grotelių ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. – 1 val. 15 min., priklausomai nuo bulvių dydžio. Bulvės turi būti visiškai minkštos viduje, o išorėje – apskrudusia odele. Ar bulvės jau iškepė, patikrinkite įsmeigdami peilį. Jei jis sminga labai lengvai, bulvės jau yra tinkamai iškepusios.

4.
Bulves šiek tiek atvėsinkite, tuomet perpjaukite perpus. Išskobkite bulvių minkštimą, paruošdami bulvių „dubenėlius“ įdarymui.

5.
Išskobtą minkštimą sutrinkite ir trumpam atidėkite į šalį.

6.
Paruoškite įdarą. Keptuvę su alyvuogių aliejumi įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnakus ir brokolių žiedynėlius, ir kepkite, vis pamaišydami, kol suminkštės.

7.
Suberkite špinatų lapelius ir maišydami kepkite dar porą minučių, kol suminkštės ir sukris. Pagardinkite prieskoniais, išmaišykite ir nukaiskite.

8.
Sviestą ištirpinkite keptuvėje virš vidutinės ugnies. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite, kol mišinys taps karštas.

9.
Sviesto ir grietinėlės mišinį supilkite į sutrintas išskobtas bulves. Dar kartą pertrinkite.

10.
Įmaišykite keptą daržovių mišinį, smulkintus svogūnų laiškus, graikišką jogurtą ir pusę tarkuoto mocarelos sūrio.

11.
Įdarykite bulves. Paruošta mase pripildykite išskobtų bulvių puseles. Ant viršaus užberkite likusį tarkuotą mocarelos sūrį.

12.
Iškepkite. Grąžinkite bulves į orkaitę ir kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol sūris gardžiai išsilydys.

13.
Patiekite su graikišku jogurtu ir smulkintais svogūnų laiškais ar kitais mėgstamais priedais.


Patarimai:

Norėtųsi sočiau ir vis tik mėsiškiau? Šias bulves galite patiekti ne tik kaip pagrindinį patiekalą, bet ir kaip garnyrą prie, pavyzdžiui, mėsos kepsnio. Toks meniu ypač tiktų šventiniam stalui.


Įdarą galite papildyti mėgstamomis daržovėmis, pavyzdžiui: saldžiosiomis paprikomis, žirneliais, kukurūzais.


Vietoje mocarelos galite naudoti kitą mėgstamą sūrį. Puikiai tiks gerai besilydantis fermentinis sūris, pavyzdžiui, ementalio ar čederio.


Graikišką jogurtą galite keisti grietine ar pusriebe varške.


Bulvių nereikia apvirti – jas reikia kepti!


Skobdami keptas bulves ir ruošdami bulvių „dubenėlius“ įdarymui, palikite ne tik odelę, bet ir nestoras pačios bulvės sieneles. Taip bulvė tvirčiau laikys savo formą.


Bulves kepkite su odele, tik prieš tai gerai nuplaukite, nušveiskite.


Tikslus kepimo laikas priklausys nuo bulvių dydžio.



Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje



admin · 2025-03-14 02:33 · 51 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt