INGREDIENTAI: Tešlai:
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė cukraus
1 pakelis sviesto
5 vienetai kiaušinių
1 pakelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
100 gramų šokolado
2 šaukštai kakavos
Viršui:
200 gramų juodojo šokolado
50 gramų grietinėlės
Papuošimui:
50 gramų vyšnių (ar kitų uogų)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ištirpinkite sviestą. Sviestą sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2.
Įmuškite kiaušinius ir gerai viską išmaišykite.
3.
Miltus ir kepimo miltelius įsijokite į paruoštą tešlą.
4.
100 g šokolado ištirpdykite ir supilkite į tešlą. Įdėkite 2 šaukštus kakavos. Viską labai gerai išmaišykite.
5.
Dėkite į kepimo formą ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180°, apie 40 min. Leiskite pyragui atvėsti.
6.
Užvirkite grietinėlę ir sulaužę gabaliukais 200 g šokolado, sudėkite į grietinėlę. Išmaišykite iki kol masė taps vientisa. Apipilkite pravėsusį tortą, šia šokoladine mase.
7.
Įdėkite maždaug pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sustingtų.
8.
Papuoškite vyšniomis ar kitomis uogomis.