INGREDIENTAI: 7 vienetai bulvių (virtų su lupena)
2 šaukštai kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis sviesto (kambario temperatūros)
1 žiupsnelis druskos
Apvoliojimui:
1 šaukštas bulvių krakmolo
Patiekiant:
pagal poreikį grietinės
2 vienetai svogūnų laiškų (smulkintų)
pagal poreikį spirgučių padažas
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves nulupame ir sumalame arba sugrūdame grūstuve. Į bulvių masę beriame druskos, miltų, mušame kiaušinį ir įdedame gabalėlį sviesto. Masę gerai išmaišome.
2.
Drėgnomis rankomis formuojame kukuliukus, apvoliojame krakmole ir dedame virti į verdantį ir pasūdytą vandenį. Verdame apie 7 – 10 min, kai kukuliai iškils į paviršių.
3.
Valgome su grietine ir spirgučių padažu. Pabarstome svogūnų laiškais.