INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių
1 vienetas jaučio žandų
300 mililitrų raudono vyno
200 gramų pieno
100 gramų sviesto
100 gramų kvietinių miltų
2 vienetai morkų
3 vienetai svogūnų
2 galvos česnako
4 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas rūkytos paprikos miltelių
4 vienetai lauro lapų
5 vienetai kvapnieji pipirai
pagal skonį rozmarinų šakelių
pagal skonį laiškinių česnakų
pagal skonį marinuotų agurkų (arba raugintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
JAUČIO ŽANDO SU BULVIŲ PIURE PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Gerai apkepiname pjaustytas morkas, svogūnus ir česnakus, pilame pomidorų pastą, raudonąjį vyną.
2.
Jaučio žandą apvoliojame miltuose ir apskrudiname įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
3.
Mėsą dedame į padažą, šiek tiek patroškiname ir perkeliame į kepimo skardą - uždengiame folija ir kepame apie 2,5 val. orkaitėje.
4.
Per tą laiką paruošiame bulvių piure - išverdame bulves ir jas sutriname su pašildytu pieno ir sviesto mišiniu.
5.
Jaučio žandus patiekiame su bulvių piure, marinuotais ar raugintais agurkėliais bei papuošiame laiškiniais česnakais.