INGREDIENTAI: 250 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
200 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
200 gramų cukraus
100 gramų grietinės
5 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą mikseriu gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė taps puri.
2.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Po vieną trynį įmaišykite į sviesto ir cukraus masę.
3.
Į tešlą pamažu įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tada įmaišykite grietinę.
4.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
5.
Tešlą supilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstyta (arba kepimo popieriumi išklotą) kekso formą ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
6.
Kepkite apie 40-50 minučių (kol medinis pagaliukas ištraukus bus švarus, neapsivėlęs tešla).
7.
Išėmus iš orkaitės leiskite keksui pirmiausia šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių. Atvėsusį galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!