TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-03-13 19:24
Šakočio skonio keksas
Šakočio skonio keksas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
250 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
200 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
200 gramų cukraus
100 gramų grietinės
5 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą mikseriu gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė taps puri.

2.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Po vieną trynį įmaišykite į sviesto ir cukraus masę.

3.
Į tešlą pamažu įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tada įmaišykite grietinę.

4.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

5.
Tešlą supilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstyta (arba kepimo popieriumi išklotą) kekso formą ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

6.
Kepkite apie 40-50 minučių (kol medinis pagaliukas ištraukus bus švarus, neapsivėlęs tešla).

7.
Išėmus iš orkaitės leiskite keksui pirmiausia šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių. Atvėsusį galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!




admin · 2025-02-11 02:33 · 40 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt