INGREDIENTAI: 150 gramų mocarela sūrio
150 gramų fermentinio sūrio
4 šaukšteliai garstyčių
4 šaukšteliai pesto padažo
4 šaukšteliai pomidorų pastos
pagal poreikį konservuotų kukurūzų
pagal poreikį geltonosios paprikos
pagal poreikį agurkų
pagal poreikį špinatų
pagal poreikį žaliųjų žirnelių
pagal poreikį karštai rūkyta antienos filė
pagal poreikį rausvųjų svogūnų
pagal poreikį pomidorų
pagal poreikį šparaginių pupelių (konservuotų)
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
125 mililitrai vandens
15 mililitrų alyvuogių aliejaus
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis druskos
Aptepimui:
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vandenį pašildyti iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų).
2.
Mieles, druską ir aliejų sumaišyti kartu, suberti miltus ir supilti vandenį. Tešlą minkyti apie 5-10 min, kol taps elastinga ir nelips prie rankų. Tešlą uždengti rankšluosčiu ir palikti maždaug valandai laiko, kol padvigubės. Vėliau padalinti į 2 dalis ir iš kiekvienos iškočioti ploną 30 cm skersmens apskritimą. Viršų ir šonus gerai sutepti alyvuogių aliejumi.
3.
Sūrius sutarkuoti, sumaišyti ir padalinti į 6 vienodas porcijas. Į vieną sūrio porciją įmaišyti po du šaukštelius padažo - turi išeiti dvi porcijas sūrio su garstyčiomis, dvi su pesto padažu ir dvi su pomidorų pasta. Sūrius užtepti ant picos padų eilėmis, kaip Lietuvos vėliava. Žiūrėkite, kad padažai tarpusavy nesusimaišytų!
4.
Picą kepti orkaitėje įkaitintoje iki 250 C laipsnių ant apatinės lentynos, kol neišsilydys sūris (man užtruko iki 10 min). Tada ištraukti, sudėti visus priedus pagal spalvas ir dar gražinti į orkaitę 5-7 min sumažinus kaitrą iki 150 C laipsnių.