TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Matilda Darmantas Karigailė
Šokoladiniai sausainiai su riešutais
Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
140 gramų sviesto (kambario temperatūros)
130 gramų kvietinių miltų (naudojau Ekstra)
100 gramų cukraus
100 gramų rudojo cukraus
100 gramų šokolado (arba šokolado lašelių)
1 vienetas kiaušinių (naudojau M dydžio)
80 gramų lazdyno riešutų
50 gramų kakavos (nesaldintos)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos

ŠOKOLADINIŲ SAUSAINIŲ SU RIEŠUTAIS PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kaitinimo funkcija viršus+apačia, be vėjelio.

2.
Į dubenį dėti sviestą, berti baltąjį ir rudąjį cukrų ir išplakti elektriniu plaktuvu. Dėti vanilės ekstraktą, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.

3.
Į kitą dubenį berti miltus, kakavos miltelius, druską ir druską, išmaišyti.

4.
Paruoštą miltų mišinį suberti į dubenį su sviesto mase ir mentele išmaišyti iki vientisos masės.

5.
Lazdyno riešutus ir šokoladą smulkiai sukapoti. Atidėti po maždaug 2 šaukštus smulkintų riešutų ir šokolado, o likusius įmaišyti į tešlą.

6.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.

7.
Jei naudojate, kabinkite tešlą ledų šaukštu, o jei ne, imkite kupiną šaukštą tešlos ir suformuokite rutuliuką.

8.
Paruoštus rutuliukus dėti į paruoštą kepimo formą. Tarp sausainių palikite didesnius tarpus, nes kepdami jie platės. Aš kepimo formoje dariau 5 sausainius. Pirštais švelniai spustelėti, kad būtų plokštesnis viršus, tuomet pabarstyti likusiais lazdyno riešutais ir šokolado gabalėliais, švelniai įspausti.

9.
Kepti įkaitintoje iki 180°C orkaitėje 12 min., ilgiau kepti nereikia, nes jei kepsite ilgiau, jie bus sausesni viduje. Kai ištrauksite, jie bus dar minkštučiai, tačiau ištraukus sausainius jie dar keps nuo savo šilumos, o vėliau vėsdami sutvirtės.


Patarimai:

Jei sausainius sudėsite į sandarią dėžutę ir laikysite kambario temperatūroje, jais drąsiai galėsite mėgautis 4 - 5 dienas.


Jei kažkas nepavyko. Pavyzdžiui, sausainiai iškepė visiškai plokšti, tuomet naudojote per mažai tešlos sausainiui. Iš šio ingredientų kiekio pavyksta paruošti maždaug 10 - 12 tikrai nemažų sausainių. Jei iškepė sausi, labiau tarpūs, nei drėgni, tuomet sausainius perkepėte. Kepti reikėtų būtent 12 minučių, nes ištraukus iš orkaitės, nuo formos ir savo šilumos, jie dar keps.




admin · 2025-01-22 14:33 · 48 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt