INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių (virtų)
1 vienetas avokadų (didesnio, sunokusio)
150 gramų lašišos filė (šaltai rūkytos arba sūdytos ar keptos)
2 šaukštai majonezo (arba pagal skonį, gaivesnei versijai - kreminio sūrio ar graikiško jogurto)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų (arba pagal skonį)
1 šaukštas sriracha padažo (arba pagal skonį, galima keisti sweet chilli ar pomidorų padažu arba praleisti)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
4 riekės šviesios duonos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
1 saujelė laiškinių česnakų (arba svogūnų laiškų ar kitų žalumynų)
Kepimui:
šiek tiek sviesto (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną susmulkinti, lašišą supjaustyti nedideliais kubeliais, dėti į dubenėlį. Ten pat dėti virtus kiaušinius, majonezą, srirachą ir paprikos miltelius. Viską sutrinti šakute iki tepamos masės. Pagal skonį pagardinti pipirais ir, jei norisi, druska.
2.
Avokadą nulupti, išimti kaulą, minkštąją dalį išskobti, sudėti į atskirą dubnėlį ir sutrinti šakute.
3.
Duonos riekeles iš abiejų pusių plonai aptepti sviestu (nebūtina, bet taip dar skaniau).
4.
Įkaitinti sausą keptuvę, sudėti duonos riekeles ir apkepti iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų.
5.
Ant duonos tepti avokado masė, dėti paruoštas kiaušinių ir lašišos salotas, pabarstyti smulkintais česnakų laiškais (ar kitais žalumynais).