INGREDIENTAI: 4 vienetai avižinių duonelių (naudojome „Gardėsio“ STREET FOOD)
4 vienetai mocarela sūrio (mažų rutuliukų)
2 saujelės gražgarsčių
1 sauja šilauogių
4 riekelės vytinto kumpio
4 šaukštai kreminio sūrio
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
pagal poreikį balzamiko kremo
pagal poreikį moliūgų sėklų (kepintų)
Viršui:
1 vienetas persikų
1/4 vieneto citrinų
1 šaukštas klevų sirupo
1 šaukštelis sviesto
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paruoškite keptus persikus. Perpjaukite persiką perpus, išimkite kauliuką ir supjaustykite skiltelėmis. Apiberkite skilteles žiupsniu druskos, cinamono, apšlakstykite citrinų sultimis ir klevų sirupu. Išmaišykite.
2.
Keptuvėje ištirpinkite šaukštelį aliejaus. Sudėkite persikų skilteles. Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol suminkštės ir gražiai apskrus.
3.
Avižines duoneles perpjaukite į dvi dalis, jei norite, paskrudinkite.
4.
Vidines dalis aptepkite tepamuoju kreminiu sūriu, ant jo dėkite po saujelę šviežių gražgarsčių, ant šių – po porą skiltelių keptų persikų. Ant persikų dėkite po riekelę vytinto kumpio, griežinėliai supjaustytus mocarelos rutuliukus.
5.
Apiberkite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, apšlakstykite balzaminio acto kremu.
6.
Papuoškite keliomis šilauogėmis, sausoje keptuvėje paskrudintomis moliūgų sėklomis. Patiekite nedelsiant.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje