INGREDIENTAI: Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
125 mililitrai pieno
125 mililitrai vandens
120 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
70 gramų cukraus
Įdarui:
250 gramų maskarponės sūrio
4 šaukštai kondensuoto pieno, saldinto
Viršui:
90 gramų šokolado
1 šlakelis pieno
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į puodą storu dugnu supilti pieną, berti cukrų, pilti vandenį, dėti sviestą ir užvirti. Tuomet supilti miltus ir greitai maišyti iki kol tešla atšoka nuo puodo sienelių. Nuimti nuo kaitros.
2.
Į puodą su tešla mušti po vieną kiaušinį ir išmaišyti, tuomet mušti kitą, vėl išmaišyti ir taip įmušti visus kiaušinius. Gerai išmaišyti. Tešla turi būti nei per skysta, nei per tiršta.
3.
Paruoštą tešlą dėti į konditerinį maišelį.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, išspausti sausainius.
5.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių. Kai iškeps, atidėti atvėsti.
6.
Kremui į dubenį dėti maskarponės sūrį, kondensuotą pieną ir išplakti. Dėti į konditerinį maišelį.
7.
Į iškepusių sausainių vidurį įspausti įdaro.
8.
Į dubenį dėti šokoladą, įpilti pieno ir ištirpinti. Apšlakstyti sausainius.