TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Minkšti lašišos maltinukai su žiediniu kopūstu
Minkšti lašišos maltinukai su žiediniu kopūstu

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
600 gramų lašišos filė
100 gramų žiedinių kopūstų (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių (didesnio)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 šaukštai avižinių dribsnių (smulkių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį krapų (smulkintų)
Apvoliojimui:
pagal poreikį kvietinių miltų

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą pilti vandenį, berti druską, dėti žiedinį kopūstą, virti iki kol suminkštės. Tikslus laikas priklauso nuo to, kokio dydžio gabaliuką virsite, bet įsmeigus į kopūstą, jis turi būti suminkštėjęs.

2.
Išvirusį kalafiorą labai smulkiai susmulkinti. Svogūną smulkiai supjaustyti.

3.
Lašišos file sumalti, dėti į dubenį, įmušti kiaušinį, berti druską pipirus, krapus, svogūną, suberti avižinius dribsnius ir žiedinį kopūstą, viską gerai išmaišyti.

4.
Paruoštą masę palikti pastovėti 30 min., kad avižiniai dribsniai išbrinktų ir masė būtų tirštesnė.

5.
Iš paruoštos masės rankomis formuoti norimo dydžio maltinukus ir lengvai apvolioti miltuose.

6.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti maltinukus ir kepti ant nedidelės kaitros iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps.


Patarimai:

Tinka tiekti su padažu, kurį dariau taip - 1 šaukštą sviesto ištirpinau keptuvėje, įmaišiau 1 šaukštą kvietinių miltų, supyliau 250 ml pieno (tinka ir neriebi grietinėlė), 50 ml daržovių sultinio, įbėriau truputį kario miltelių, česnako miltelių, pagardinau druska ir pipirais. Užviriau ir paviriau kelias minutes nuolat maišant.




admin · 2025-01-18 14:33 · 19 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt