INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų
1 vienetas agurkų
150 gramų tuno savo sultyse (apytikriai)
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis citrinų sulčių
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Pabarstymui:
1 saujelė raudonųjų serbentų (arba granatų sėklų ar spanguolių)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Avokadą perpjauti pusiau, išimti kaulą, išskobti minkštimą.
2.
Avokado minkštimą ir agurkus supjaustyti nedideliais gabaliukais, svogūną susmulkinti.
3.
Į dubenį sudėti tuną, avokadą, agurkus, svogūną ir gerai išmaišyti. Pagardinti prieskoninėmis žolelėmis, pipirais, druska, įpilti citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus ir išmaišyti.
4.
Ant salotų pabarstyti raudonųjų serbentų.