TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Avižinė galėta su persikais ir raudonaisiais serbentais
Avižinė galėta su persikais ir raudonaisiais serbentais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
3 vienetai persikų
pagal skonį raudonųjų serbentų
200 gramų avižinių dribsnių
100 gramų sviesto
100 gramų kvietinių miltų
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
3 gramai sodos
Papildomai:
šiek tiek sviesto (formai patepti)

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sumaišyti 70 g cukraus, minkštą sviestą ir kiaušinį. Išeis glotni kreminė masė. Suberti sodą, avižinius dribsnius ir miltus. Viska gerai išmaišyti. Išeis labai tiršta ir lipni tešla.

2.
Aptepti 18 cm skersmens formą sviestu arba aliejumi ir paskirstyti tešlą. Šaukštu išlyginti ir iš kraštų padaryti neaukštus kraštukus, kad sultys nuo uogų neišbėgtų.

3.
Supjaustyti persikus skiltelėmis. Sudėti ant pado. Ant viršaus užberti raudonuosius serbentus ir pabarstyti likusiu cukrumi.

4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min.




admin · 2025-01-09 14:33 · 63 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt