INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaulienos karkos (apie 1,3 kg)
500 gramų jautienos (neriebios)
2 vienetai morkų
5 skiltelės česnako
1 vienetas svogūnų (didelio)
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį pipirų (žirneliais)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį druskos
pagal skonį petražolių
pagal skonį krapų (šviežių arba šaldytų)
Garnyrui:
pagal poreikį bulvių
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį maltos raudonosios paprikos
pagal skonį česnako miltelių
pagal skonį kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą nuplauti, įdėti į puodą ir užpilti vandeniu. Virti, kol atsiras putos, kurias reikia nugriebti.
2.
Sudėti pipirų žirnelius, maltus pipirus, druską, petražoles, lauro lapus. Susmulkinti svogūną, česnakus, morkas ir taip pat sudėti į puodą. Virti ant mažos ugnies ne mažiau nei 2,5 valandos.
3.
Kai išvirs, mėsą išimti ir šiek tiek ją palikti atvėsti. Kai atvės mėsa, supjaustyti gabaliukais ir sudėti į indą, kuriame norite ruošti šaltieną. Likusį sultinį iš puodo perkošti, įmaišyti krapus, užpilti ant mėsos ir palikti atvėsti. Kai visiškai atvės, įdėti į šaldytuvą iki kol sustings.
4.
Garnyrui bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti norimais gabaliukais. Į dubenėlį suberti raudonosios paprikos ir česnakų miltelius, druską, kmynus, užpilti šlakelį aliejaus ir išmaišyti. Šį mišinį užpilti ant bulvių ir gerai išmaišyti.
5.
Ant kepimo popieriumi užtiestos skardos sudėti bulves ir kepti 180 - 190 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrus.
6.
Šaltieną patiekti su bulvėmis, krienais ir raugintais kopūstais, ar kitu garnyru.