INGREDIENTAI: 1 sluoksnis:
250 gramų maskarponės sūrio
400 gramų grietinėlė, 36% riebumo
2 šaukštai cukraus
2 sluoksnis:
300 gramų šaldytų uogų (barškių, aviečių, mėlynių ar kt.)
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Maskarponę su grietinėle ir cukrumi išplakti elektriniu plakikliu iki tiršto, standaus kremo, tai užtruks kelias minutes.
2.
Uogas su cukrumi sutrinti elektriniu kombainu su S formos peiliais, kol neliks stambių gabaliukų ir primins šerbetą. Galima trinti ir kokteilinėje. Jei norėsite trinti elektriniu rankiniu trintuvu, palaukite, kol uogos kiek atitirps ir nebus pernelyg kietos.
3.
Į stiklines sluoksniuoti maskarponės kremo, trintų uogų, vėl kremo ir vėl uogų. Galima papuošti šokolado drožlėmis.
4.
Tradiciškai šis desertas dažniausiai prieš patiekiant išmaišomas, bet mums pasirodė skaniau ragaujant jausti atskirus sluoksnius.