INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
85 gramai rudojo cukraus
60 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
50 mililitrų kavos likerio
30 gramų kakavos
1 šaukštas tirpios kavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
100 gramų cukraus pudros
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
pagal poreikį maistinių dažų (raudonų)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki vientisos konsistencijos masės.
2.
Kakavą, kepimo miltelius, kavą ir miltus sumaišome.
3.
Po truputį beriame miltų mišinį į kiaušinių masę ir maišome. Supilame likerį ir aliejų. Viską gerai išmaišome. Tešlą padaliname į 12 popieriniais "sijonėliais" išklotų keksiukų formelių.
4.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min, kol keksiukai iškeps. Ar iškepė, patikriname mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus jis turėtų būti sausas. Jei aplipęs tešla, kepame dar 5-10 minučių ir vėl tikriname. Atvėsiname.
5.
Kremui sumaišome maskarponės sūrį su cukraus pudra, vanilės ekstraktu ir maistiniais dažais. Jei kremas išėjo tirštas, praskieskite šlakeliu pieno.
6.
Kremą dedame į konditerinį maišelį ir užspaudžiame kremo ant atvėsusių keksiukų. Puošiame pagal fantaziją.