INGREDIENTAI: Biskvitui:
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
160 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
10 gramų kepimo miltelių
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
90 gramų cukraus pudros
16 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, pilti kondensuotą pieną ir gerai išmaišyti, įmušti kiaušinius ir pemaišyti. Palikti tešlą 15 minučių pastovėti.
2.
Paruošti 3 kepimo popieriaus lapus, apibrėžti 23 centimetrų skersmens apskritimus. Pagal nupieštą apskritimą ant kepimo popieriaus dėti 2 šaukštus tešlos ir ją tolygiai paskirstyti apskritime.
3.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje tik 3 - 5 minutes, iškepusį lakštą iš karto apipjauti. Nuo atvėsusio lakšto nuimti kepimo popierių ir ant to paties popieriaus lapo kepti kitą. Iš viso turėtų išeiti 7 biskvitai. Likusius biskvitų kraštus sutrupinti.
4.
Kremui grietinėlę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi išplakti iki purumo.
5.
Grietinėlės kremu pertepti visus lakštus, o viršų apibarstyti trupiniais. Puošti pagal savo fantaziją.