INGREDIENTAI: 6 vienetai kiaušinių baltymų
400 gramų cukraus
400 gramų aviečių
300 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
2 saujos migdolų drožlių
16 gramų vanilinis cukraus
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dėti kiaušinių baltymus, berti cukrų ir išplakti elektriniu plakikliu iki tirštos ir blizgios masės.
2.
Kai masė taps tiršta ir elastinga, įberti kupinus šaukštus krakmolo ir gerai išmaišyti.
3.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
4.
Gautą masę sukrėsti į kepimo formą ir išlyginti.
5.
Orkaitę įkaitinti iki 175°C su fukncija viršus+apačia.
6.
Ant masės užberti migdolų drožles. Kepti 15 min.
7.
Iškepusį pagrindą iimti iš orkaitės, paviršių užkloti dar vienu sluoksniu kepimo popieriaus ir laikant abiem rankomis greitai apversti, kad migdolų drožlės liktu apačioje.
8.
Atsargiai nuimti viršutinį popieriaus sluoksnį ir palikti atvėsti.
9.
Į dubenį pilti grietinėlė, berti cukrų ir išplakti. Tuomet paruoštą biskvitą tolygiai ištepti plakta grietinėle. Grietinėlės sluoksnį apibarstyti avietėmis.
10.
Atsargiai, prilaikant už popieriaus, pradėti vynioti. Susukti visą pagrindą su grietinėle, apsukti taip, kad sujungimo vieta būtų apačioje.