INGREDIENTAI: 240 gramų silkių filė
200 gramų agurkų
200 gramų bulvių (virtų)
150 gramų konservuotų žirnelių
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
1 pundelis svogūnų laiškų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Padažui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis garstyčių
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Agurką ir bulves supjaustyti nedideliais kubeliais, silkę nedideliais gabalėliais, svogūno laiškus sumulkinti, o svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Žirnelius nuvarvinti.
2.
Į dubenį dėti agurkus, bulves, silkę, svogūno laiškus, svogūną, žirnelius, pabarstyti druska, pipirais.
3.
Padažui į dubenėlį dėti garstyčias, labai plona srovele per kelis kartus pilti aliejų nuolat išplakant. Neskubėkite supilti viso aliejaus iš karto, nes padažas gali susisluoksniuoti, nepavyks gražiai išmaišyti.
4.
Paruoštą padažą supilti į dubenį su paruoštais ingredientais ir gerai išmaišyti.