INGREDIENTAI: 16 vienetų midijų
200 gramų majonezo
80 gramų sūrio (tarkuoto, tinka kietasis sūris maišytas su paprastu)
2 skiltelės česnako
pagal skonį citrinpipirių
1 šaukštelis aitriųjų paprikų padažo (arba rūkytos aitriosios paprikos arba čili pipiriukų)
1 žiupsnelis prieskoninių žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jeigu naudojate šaldytas midijas, leiskite joms atitirpti ir išplaukite po vandeniu. Gerai nuvarvinkite ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
2.
Sumaišykite sūrį, majonezą, smulkiai tarkuotus česnakus. Pagardinkite citrinpipiriais ir aitriu padažu. Jeigu mėgstate aštriau, įdėkite daugiau. Paragaukite, jeigu trūksta sūrumo, įpilkite šlakelį žuvų padažo (arba įdėkite druskos).
3.
Po kupiną šaukštelį įdaro dėkite ant kiekvienos geldelės, kad jis apklotų midiją.
4.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15minučių (kol sūris išsilydys ir padažas įgaus auksinį atspalvį). Jeigu jūsų orkaitėje yra grilio funkcija, galite kelias minutes apskrudinti patiekalą.
5.
Midijas patiekite gausiai apibarstę smulkintomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. Galite apšlakstyti žaliųjų citrinų (ar paprastų citrinų) sultimis.
6.
Skanaukite iškart, nes atvėsęs sūris sukietėja.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.