INGREDIENTAI: 500 mililitrų kefyro
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
4 skiltelės česnako
pagal poreikį kmynų (nuplikytų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kambario temperatūros sviestą supjaustome kubeliais ir dedame į molinį indą. Puode įkaitiname vandenį, o kitame dubenyje pasiruošiame šalto vandens. Molinį indą statome virš garų vonelės ir pradedame sukti. Iš lėto pilame kefyrą, įberiame nuplikytų kmynų ir toliau sukame.
2.
Jeigu pastebite, kad masėje ima matytis grūdeliai, dubenį trumpam dėkite virš garų vonelės ir maišydami pakaitinkite iki masė taps blizgi ir glotni, tarsi susijungs. Įpilame kefyro ir sukame iki norimos konsistencijos. Patiekiame su žemaitiška spirgyne ir virtomis bulvėmis.