INGREDIENTAI: 500 gramų miltų
1 stiklinė pieno (šilto, tinka augalinis)
0.5 stiklinės aguonų
1/4 stiklinės vandens
4 šaukštai aliejaus
60 gramų cukraus (arba pagal skonį)
20 gramų šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje mieles ištrinkite su cukrumi, maišydami supilkite šiltą (bet ne karšrą) pieną ir stiklinę miltų. Palikite šiltoje vietoje pakilti apie valandą.
2.
Į oakilusią tešlą sudėkite likusius ingredientus ir užminkykite tešlą. Ji turi būti minkšta, elastinga, gali būti kiek lipni. Jei atrodo kietoka, įpilkite dar pieno, o jei per lipni - įberkite dar miltų,
3.
Įdėkite tešlą į dubenį ir uždenkite, palikite šiltoje vietoje pakilti valandai arba kol tešla padvigubės.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi kepimo skardą.
5.
Imkite po gabalėlį tešlos ir kočiokite į plonas "virvutes", supjaustykite gabaliukas ir dėkite ant kepimo skardos.
6.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15-20 min. arba kol kūčiukai taps tamsiai auksinės spalvos. Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti kepimo skardoje.
7.
Atvėsusius kūčiukus laikykite sandariame inde.