INGREDIENTAI: Tešlai:
1 stiklinė kvietinių miltų
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų jogurto, natūralaus
1.5 šaukšto cukraus pudros
1.5 šaukšto aliejaus
1 šaukštelis citrinų sulčių
0.5 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
Užpilui:
100 gramų braškių
1 šaukštas cukraus pudros
Kremui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus pudros
Papildomai:
60 mililitrų kavos (stiprios, paruoštos)
pagal poreikį braškių
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai miltus persijojame su kepimo milteliais ir cukraus pudra.
2.
Į dubenį pilame jogurtą, kondensuotą pieną ir gerai išplakame. Miltus beriame į jogurto-pieno masę ir permaišome (jei plakate elektriniu plakikliu, maišykite mažiausiu greičiu).
3.
Sodą nugesiname citrinos sultimis (mišinys turi suputoti), pilame į tešlą ir atsargiai permaišome. Į tešlą pilame aliejų ir permaišome dar kartą.
4.
Tešlą pilame į kepimo formą išklota kepimo popieriumi, išlyginame.
5.
Kepame iki 165 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Atvėsiname ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
6.
Užpilui braškes dedame į maisto smulkintuvą, beriame 1 šaukštą cukraus pudros ir sutriname iki vientisos masės.
7.
Kremui išplakame grietinėlę su 2 šaukštus cukraus pudros iki standžios masės. Įmaišome 60 g braškių užpilo.
8.
Braškes smulkiai supjaustome.
9.
Sluoksniuojame desertą: ant stiklinės dugno dedame biskvito gabaliukus (1 porcijai reikės 35-45 g pyrago), pilame 2 šaukštelius kavos, dedame smulkiai pjaustytas braškes, dedame grietinėlę, ir kartojame - biskvitas, kava, uogos, grietinėlė. Ant paskutinio grietinėlės sluoksnio pilame braškių užpilą.
10.
Pastatome į šaldytuvą 30 min. Desertą papuošiame ir tiekiame.
Patarimai:
•
Stiklinė 250 ml.
•
Iš tešlos galima konditeriniu maišu suformuoti sausainius, tik reikėtų įberti kiek daugiau miltų, kad tešlą būtų tirštesnė.