TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-21 09:37
Vištienos krūtinėlė keptuvėje kremiškame svogūnų ir grietinės padaže
Vištienos krūtinėlė keptuvėje kremiškame svogūnų ir grietinės padaže

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
2 vienetai vištienos krūtinėlės
250 gramų grietinės, 30% riebumo
150 mililitrų vištienos sultinio (arba daržovių sultinio)
3 vienetai svogūnų (didesnių)
40 gramų sviesto
3 šaukštai vorčesterio padažo (arba pagal skonį, bet nepraleiskite šio ingrediento)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis česnako miltelių (arba papildomos skiltelės česnako)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėles perpjauti išilgai pusiau, tokiu būdu padarome keturis kepsnelius. Kepsnelius iš abiejų pusių pabarstyti česnako milteliais, druska ir pipirais. Jei turite laiko, galite palikti kepsnelius pasimarinuoti (pvz. per naktį šaldytuve), bet galima gaminti ir iš karto.

2.
Į keptuvę pilti alyvuogių aliejų, dėti 20 gramų sviesto ir ištirpinti. Sudėti vištieną ir kepti ant vidutinės kaitros kelias minutes iš abiejų pusių iki apskrus ir beveik iškeps. Vištienos gabalėlius atidėti į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, jog neatvėstų.

3.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepėte vištieną, dėti likusį sviestą, ištirpinti. Sudėti svogūnus ir kepti 7-10 min iki svogūnai suminkštės, taps auksinės spalvos.

4.
Česnako skilteles smulkiai sukapoti, suberti į keptuvę su svogūnais, permaišyti ir pakepti apie 30 sekundžių, tuomet supilti sultinį, Vorčesterio padažą ir permaišyti, sumažinti kaitrą ir dėti grietinę nuolat maišant. Šiek tiek pakaitinti ant nedidelės kaitros iki visi skoniai susijungs ir padažas taps kremiškas. Paragauti, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.

5.
Sudėti vištienos gabaliukus, apdengti padažu ir dar 1-2 min pašildyti ant nedidelės kaitros.

6.
Patiekiant galima pabarstyti žalumynais (pvz. petražolėmis ar čiobreliais).


Patarimai:

Vorčesterio padažas padažui suteikia subtilų ir labai tikantį skonį, rekomenduojame jo nepraeisti. Tačiau padažo kiekį drąsiai koreguokite pagal save, nes jo intensyvumas priklausys nuo gamintojo. Iš pradžių įpilkite 1 v.š., paragaukite, jei norisi intensyviau, pilkite dar.




admin · 2024-11-21 02:33 · 2 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt