TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Čirviniai vafliai su varškės kremu ir uogomis
Čirviniai vafliai su varškės kremu ir uogomis

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
400 gramų miltinis mišinys skandinaviško stiliaus vafliams (naudojau "City Taste" )
400 mililitrų vandens
130 mililitrų aliejaus (arba tirpinto sviesto)
Įdarui:
300 gramų varškės
100 gramų graikiško jogurto
8 šaukštai braškių (trintų)
1.5 šaukšto klevų sirupo (ar agavų, medaus)
1 šaukštelis vanilės pastos (ar ekstrakto, vanilinio cukraus)
pagal skonį braškių (šviežių arba kitų mėgstamų uogų)

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paruoškite varškės kremą: varškę sumaišykite su graikišku jogurtu ir pertrinkite elektriniu trintuvu. Jei trintuvo neturite, varškę pertrinkite per sietelį ir tuomet sumaišykite su graikišku jogurtu. Pagardinkite vanile ir sirupu arba medumi.

2.
Miltinį vaflių mišinį supilkite į dubenį. Maišydami supilkite vandenį ir aliejų arba tirpintą sviestą. Intensyviai maišykite, kol susidarys vientisa, grietinės tirštumo tešla. Tešlą palikite pastovėti 5–10 minučių kambario temperatūroje.

3.
Kepkite gerai įkaitintoje širdelės formos (čirvinių) blynų keptuvėje, pateptoje aliejumi, kol gražiai apskrus.

4.
Iškeptus vaflius perlenkite per pusę, lyg sumuštinį. Įdarykite varškės kremu ir trintomis braškėmis.

5.
Patiekite su šviežiomis braškėmis ir / ar kitomis uogomis.




admin · 2024-11-19 14:33 · 14 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt