INGREDIENTAI: 1 stiklinė kvietinių miltų (naudojau 200 ml stiklinę)
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
0.5 stiklinės aliejaus
pagal poreikį bulvių
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus sumaišyti su druska, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti ir minkyti tešlą kol nelips prie rankų.
2.
Iš tešlos iškočioti ploną lakštą. Supjaustyti juostelėmis (maždaug 2 cm pločio), po to stačiakampiais gabalėliais. Per gabalėlio centrą padaryti įpjovą ir perkišti vieną galą.
3.
Virti įkaitintame aliejuje ant nestiprios ugnies nuolat pavartant, kad gražiai apskrustų iš abiejų pusių. Kiekvieną kartą dedant naują porciją žagarėlių įdėti gabalėlį žalios bulvės, kad aliejus neprisviltų.
4.
Išėmus iš aliejaus, padėti ant popierinio rankšluosčio. Atvėsintus galima apibarstyti cukraus pudra.