INGREDIENTAI: 1 šlakelis aliejaus (kepimui)
Faršui:
1 kilogramas kiaulienos faršo
1 vienetas cukinijų (mažos)
100 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai manų kruopų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovintų žolelių mišinio
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Padažui:
300 mililitrų vandens
3 vienetai pomidorų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas pomidorų tyrės
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į kiaulieną mušame kiaušinį. Beriame druskos, pipirų, žolelių prieskonių, manų kruopas. Pilame grietinėlę.
2.
Cukiniją sutarkuojame. Česnaką ir 1 svogūną supjaustome smulkiais kubeliais.
3.
Daržoves įmaišome į mėsos masę. Viską gerai išmaišome.
4.
Drėgnais delnais iš mėsos masės gnybiame gabalėlį. Iš jo tarp delnų suformuojame mėsos paplotėlį - maltinuką.
5.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Maltinukus apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Sudedame į troškintuvą.
6.
Pomidorus nuplikome, nulupame odeles ir supjaustome kubeliais.
7.
Morkas supjaustome griežinėliais, svogūną pasmulkiname.
8.
Į daržoves įmaišome pomidorų tyrę, pilame vandenį. Paruoštą padažą pilame į troškintuvą ant maltinukų. Pagardiname šiek tiek druska.
9.
Troškiname apie 25 min, kol padažas sutirštės.