TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gomantas Eibartė Honorijus Alberta Norgaudas Girenė Honoratas Tomas
Troškinti kiaulienos ir cukinijų maltinukai
Troškinti kiaulienos ir cukinijų maltinukai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 šlakelis aliejaus (kepimui)
Faršui:
1 kilogramas kiaulienos faršo
1 vienetas cukinijų (mažos)
100 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai manų kruopų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovintų žolelių mišinio
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Padažui:
300 mililitrų vandens
3 vienetai pomidorų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas pomidorų tyrės
šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į kiaulieną mušame kiaušinį. Beriame druskos, pipirų, žolelių prieskonių, manų kruopas. Pilame grietinėlę.

2.
Cukiniją sutarkuojame. Česnaką ir 1 svogūną supjaustome smulkiais kubeliais.

3.
Daržoves įmaišome į mėsos masę. Viską gerai išmaišome.

4.
Drėgnais delnais iš mėsos masės gnybiame gabalėlį. Iš jo tarp delnų suformuojame mėsos paplotėlį - maltinuką.

5.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Maltinukus apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Sudedame į troškintuvą.

6.
Pomidorus nuplikome, nulupame odeles ir supjaustome kubeliais.

7.
Morkas supjaustome griežinėliais, svogūną pasmulkiname.

8.
Į daržoves įmaišome pomidorų tyrę, pilame vandenį. Paruoštą padažą pilame į troškintuvą ant maltinukų. Pagardiname šiek tiek druska.

9.
Troškiname apie 25 min, kol padažas sutirštės.




admin · 2024-11-12 14:33 · 31 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt