INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
220 gramų jogurto, natūralaus
210 gramų kvietinių miltų
180 gramų cukraus
100 gramų saulėgrąžų aliejaus
1 vienetas citrinų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
180 gramų sviesto (kambario temperatūros)
180 gramų cukraus
95 gramai kiaušinių baltymų (naudojau 3 M dydžio kiaušinius)
10 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį dėti jogurtą, įmušti kiaušinius, pilti aliejų, berti cukrų, įtarkuoti citrinos žievelę ir išplakti iki vientisos masės.
2.
Į dubenį berti miltus, kepimo miltelius, išmaišyti ir suberti į dubenį su jogurtu. Gerai permaišyti.
3.
Į keksiukų formeles (naudojau 12 formelių) supilti paruoštą masę.
4.
Kepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
5.
Kremui į dubenį sudėti kiaušinio baltymus, berti cukrų, vanilinį cukrų ir kaitinti virš verdančio vandens garų iki kol cukrus ištirps ar masė sušils iki 70 C laipsnių. Ar cukrus ištirpo galima patikrinti truputį masės patrynus tarp pirštų.
6.
Dubenį nukelti nuo kaitros ir plakti elektriniu plaktuvu dideliu greičiu, kol atšals iki kambario temperatūros ir taps standžios putos.
7.
Sviestą supjaustyti mažesniais gabalėliais, dėti po gabalėlį į dubenį su kremu ir plakti iki standumo.
8.
Kremą dėti į konditerinį švirkštą (jei neturite, galima sudėti į šaldymui skirtą maišelį ir nukirpti kamputį) ir papuošti atvėsusius keksiukus.