INGREDIENTAI: Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
120 gramų cukraus
2 šaukštai kakavos
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
200 gramų varškės
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas cukraus pudros (arba pagal skonį)
Aptepimui:
150 gramų juodojo šokolado
150 gramų grietinėlės, 35% riebumo
30 gramų sviesto
Pertepimui:
300 gramų vyšnių uogienės (tirštos)
Sulaistymui:
10 šaukštų vyšnių kompoto
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, gerai išplakti apie 10 minučių iki kol masė padvigubės. Įpilti aliejų, po truputį įsijoti miltus su kepimo milteliais.
2.
Į torto formą, nusegamais kraštais, įtiesti kepimo popierių. Supilti paruoštą tešlą.
3.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 25 - 30 minučių. Iškepusį biskvitą atvėsinti ir perpjauti į 3 dalis.
4.
Varškės kremui į dubenį supilti grietinėlę, išplakti iki standžių putų.
5.
Į dubenį dėti varškę, grietinę ir sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų, įberti cukraus pudros ir išmaišyti. Atsargiai įmaišyti grietinėlę.
6.
Į formą su nusegamais kraštais dėti biskvitą, aplaistyti 5 šaukštais kompoto. Dėti pusę vyšnių uogienės, tuomet pusę kremo. Vėl dėti biskvitą, sulaistyti 5 šaukštais kompoto, sudėti likusią uogienę ir likusį kremą. Uždėti trečią biskvitą ir tortą padėti į šaldytuvą kelioms valandoms kad sutvirtėtų.
7.
Šokoladiniam kremui į puodą sudėti šokoladą, sviestą, supilti grietinėlę ir pakaitinti iki kol ištirps.
8.
Paruoštu šokoladiniu kremu aptepti torto viršų. Likusį kremą palikti šaldytuve, kad šiek tiek apstingtų. Tuomet aptepti torto šonus. Kai kremas nėra skystas, lengviau aptepsite. Kremą galima naudoti ir torto papuošimui.
Patarimai:
•
Naudota 23 cm skersmens kepimo forma.