TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gomantas Eibartė Honorijus Alberta Norgaudas Girenė Honoratas Tomas
Keptas kepenėlių paštetas
Keptas kepenėlių paštetas

Porcijų skaičius: 15


INGREDIENTAI:
1 kilogramas vištų kepenėlių
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos
300 gramų konservuotų mangų
200 gramų sviesto
100 mililitrų vandens
50 gramų brendžio (nebūtina)
3 vienetai svogūnų
1 vienetas morkų
2 skiltelės česnako
1 saujelė saulėje džiovintų pomidorų
20 gramų želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 170° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).

2.
Svogūnus susmulkinti smulkiais kubeliais, česnaką smulkiai susmulkinti, morką supjaustyti mažais gabalėliais. Vištienos šlaunelių mėsą smulkiai supjaustyti.

3.
Į keptuvę dėti 100 g sviesto, ištirpinti. Tuomet suberti smulkintus svogūnus, česnakus ir morką, kepti, kol suminkštės. Į keptuvę dėti vištienos šlaunelių mėsą. Trumpai apkepti. Sudėti kepenėles, saulėje džiovintus pomidorus ir pakepti apie 5 min. Į keptuvę supilti brendį, berti druską, pipirus, išmaišyti.

4.
Visą masę sudėti į dubenį, sudėti likusį sviestą ir sutrinti elektriniu trintuvu.

5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti gautą masę.

6.
Kepti įkaitintoje iki 170°C orkaitėje apie 40 min. Iškepusį paštetą palikti atvėsti.

7.
Želatiną suberti į dubenėlį, užpilti vandeniu, palikti išbrinkti. Tuomet ištirpinti garų vonelėje.

8.
Konservuotus mangus sutrinti iki vientisos masės ir sumaišyti su paruošta želatina. Gautą masę užpilti ant atvėsusio pašteto. Palikti sustingti.




admin · 2024-11-04 02:33 · 32 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt