INGREDIENTAI: 150 gramų konservuotų pupelių
4 vienetai burokėlių
3 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
3 vienetai bulvių
1/4 vieneto kopūstų
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis cukraus
3 vienetai lauro lapų
3 šaukštai pomidorų pastos
2 litrai vandens
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves supjaustome kubeliais. Burokėlius, svogūną, morkas ir kopūstą stambiai sutarkuojame.
2.
Į aliejumi išteptą ir įkaitintą keptuvę suberiame svogūnus ir pakepiname 1-2 minutes, kol taps skaidrūs. Į keptuvę sudedame morkas ir pakepame kol suminkštės. Svogūnus ir morkas perdedame į kitą lėkštę.
3.
Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname. Supilame burokėlius ir kepame, kol pastarieji suminkštės. Suminkštėjus, sumaišome su pomidorų pasta, cukrumi ir citrinos sultimis Kad burokėliai nesudegtų, galima įpilti vandens ar pupelių sultinio.
4.
Į puodą įpilame vandens, sudedame bulves, kopūstus . Verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių. Po 20 minučių sudedame morkas, svogūnus, pupeles. Kopūstams išvirus, supilame burokėlių masę. Išmaišome ir paverdame dar 5 minutes.Likus kelioms minutėms suberiame lauro lapus, pagardiname pagal skonį druska.
5.
Paragaujame ir pagal skonį dar įdedame druskos/cukraus. Ukrainietiški barščiai turi turėti švelniai saldžiarūgštį skonį.
6.
Sriubą nukėlus nuo ugnies leidžiame jai dar 20 minučių "pailsėti".